37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

37ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ

Στο 37o Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας, που διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας (ΕΛ.Ι.ΚΑΡ.) με τη συνεργασία της Α’ Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, είχαμε την τιμή να «φιλοξενούμε» διαδικτυακά τον διεθνούς φήμης Καθηγητή Valentin Fuster, ο οποίος συμμετείχε στη «Διάλεξη εις μνήμην Παύλου Τούτουζα», υπό την Προεδρία του Καθηγητή Γ. Ντάγκα.

Ο Καθηγητής V. Fuster αναφέρθηκε στον Ιδρυτή του ΕΛ.Ι.ΚΑΡ. και εμπνευστή του Συνεδρίου Κλινικής Καρδιολογίας, καθώς η πρωτοβουλία διοργάνωσης του συγκεκριμένου Συνεδρίου ανήκε στον ίδιο και ξεκίνησε για πρώτη φορά το 1986. Παράλληλα, o Καθηγητής V. Fuster ανέφερε, κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του, τρία εξαιρετικά σημαντικά συμπεράσματα για τη σύγχρονη καρδιολογία, τα εξής:

1) Οι τιμές χοληστερόλης και σακχάρου θα αλλάξουν τα επόμενα χρόνια στην πρωτογενή πρόληψη. Οι τιμές που θεωρούμε τώρα φυσιολογικές, αναμένεται να τροποποιηθούν.

2) Οι ομαδικές θεραπείες (Group-Therapies) θα εισέλθουν και στην καρδιολογία, για την καλύτερη συμμόρφωση.

3) Η πρόληψη των καρδιαγγειακών νόσων πρέπει να ξεκινήσει από την ηλικία των 3-6 ετών, για την εμπέδωση των οδηγιών, για μακροβιότερη και καλύτερη ζωή!

Το φετινό Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με υβριδικό τρόπο στο ξενοδοχείο Divani Caravel, από τις 28 έως και τις 30 Απριλίου. Ανάμεσα στα θέματα που παρουσιάστηκαν και αναπτύχθηκαν, ήταν η καινοτομία στη σύγχρονη καρδιολογία, η καρδιολογική αποκατάσταση, καρδιά και άλλα όργανα, οι δομικές καρδιοπάθειες, τάσεις και προκλήσεις στην προληπτική καρδιολογία και άλλα.

.

Ο βασικός μας σκοπός είναι η ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους από τα καρδιαγγειακά νοσήματα και οι τρόποι αποφυγής τους.e-genius.gr ...intelligent web software